Doutzen Kroes

Doutzen Kroes is een Nederlands fotomodel, ze heeft in 2005 haar internationale doorbraak gehad als..

Read more

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes is een Nederlands fotomodel, ze heeft in 2005 haar internationale doorbraak gehad alsdoltzen_2 model in de Victoria’s Secrets Fashion show. Sindsdien is ze een welbekend model, met veel grote namen als opdrachtgevers. Doutzen Kroes is in 1985 geboren en heeft haar Havo examen afgerond alvorens als 17 jarige een modellen contract te tekenen.

Sinds het begin van haar modellen carrière heeft Doutzen onder andere voor Gucci, Ralph Lauren, Viktor
en Rolf, Versace en Dolce en Gabbana gewerkt. Met haar deal met L’Oréal werd ze het best betaalde model dat ooit uit Nederland is gekomen. En in 2007 werd ze het gezicht van Victoria’s Secret en sinds 2008 staat ze op de lijst met meest bekende Modellen ter wereld. In 2015 is er echter naar buiten gekomen dat Doutzen stopte bij Victoria’s Secret.

doltzen_1Doutzen Kroes is in 2010 getrouwd met DJ Sunnery James, en ze hebben samen twee kinderen, een zoon en een dochter. Doutzen heeft een druk leven en dat combineert ze door zowel in New York als in Nederland te wonen. Deze Friese schone, heeft haar wortels echter niet vergeten, en zet zich ook in voor het Fries als taal, ze is ambassadeur van de campagne “Praat mar Frysk”. Het Fries als taal wordt steeds minder gebruikt, en daar moet verandering in komen. Met bekende Nederlanders als Doutzen maar ook Foppe de Haan als boegbeeld, wordt het Fries gepromoot, en wordt er onder andere op aangestuurd dat het Fries een taal is om trots op te zijn, en dat het geheel niet ernstig is om tweetalig opgevoed te worden (in het Fries en Nederlands) daarnaast weten veel Friezen niet van elkaar dat ze Fries kunnen spreken, waardoor de voertaal meer en meer het Nederlands wordt.

Daarnaast zet ze zich ook in voor Dance4life een organisatie die zich wereldwijd inzet on HIV en AIDS terug te dringen. Tijdens een veiling heeft een foto van Doutzen maar liefst 65.000 euro opgeleverd, een leuke bijdrage voor dit goede doel!

Doutzen is dus niet alleen een Bekende Nederlandse, maar daarnaast ook iemand die zich inzet voor het moederschap, laat zien dat je een carrière kunt hebben en twee kinderen, en daarnaast ook nog eens belangeloos goede doelen helpt. Echte schoonheid zit van binnen zeggen ze wel, in dat geval heeft Doutzen het aan de binnen én buitenkant getroffen!